Hartemens
trouwen & rouwen
Wereldlichtjesdag

Zondag 12 december 2021: Wereldlichtjesdag in Amersfoort

op zondag 12 december noemen wij namen bij de WereldLichtjesdag boom in Elisabeth Groen, Heiligenbergerweg 151 Amersfoort. Deze avond herdenken en eren we alle kinderen, ver weg en heel dichtbij die op welke leeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden. Om 19.00 uur steken we de Moeder Kaars aan op de heuvel, om hiermee vervolgens een ketting van licht te maken, verbonden met alle werelddelen waar deze herdenking plaatsvindt. 

Wereldlichtjesdagboom

Iedereen die zich verbonden voelt, ouders, grootouders, broertjes, zusjes, overige familieleden, leerkrachten en andere betrokkenen, is van harte uitgenodigd om de naam van het overleden kind te laten noemen. Het WereldLichtjesdag team schrijft de namen van de kinderen op een hart van bloemzaadpapier met vergeetmenietjes, en hangen deze in de WereldLichtjesdag boom. We hebben een prachtige jonge boom uitgezocht die de komende jaren met WereldLichtjesdag mee mag groeien. Uiteraard zijn de families welkom om op de dagen daarna het hart met de naam te komen bewonderen. (deze zullen blijven hangen tot na oud en nieuw).

Een kind verliezen

Een kind verliezen kan je in elke levensfase overkomen. Dit jaar herinneren en eren we al die geleefde levens hoe klein of groot dan ook. Op 12 december zullen we om 19.00 uur via diverse sociale media kanalen mensen uitnodigen om een lichtje thuis te branden. Juist deze dag staan we stil bij al die kostbare levens. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, wat je overeenkomstig hebt met elkaar is het gemis. Achter de namen die we noemen, klinken de verhalen over liefde, gemis, van trots, met een traan en een glimlach.

Elisabeth Groen

Elisabeth Groen, park voor & door Amersfoorters, speciaal uitgekozen omdat daar het Elisabeth ziekenhuis heeft gestaan. Een plek, waar veel kinderen geboren zijn, het jonge leven gevierd werd, maar die tegelijkertijd voor veel mensen ook een plek van intens verdriet is. Op Wereldlichtjesdag willen we juist deze plek een lichtbron laten zijn. Door de geschiedenis te herinneren en te eren, zetten we samen met Elisabeth Groen de kracht van de natuur in, door van haar te leren. We willen er zijn voor iedereen die zijn of haar kind moet missen, ongeacht geloof en cultuur. Je bent van harte welkom om de naam van jouw kind te mailen, zodat wij deze hardop mogen uitspreken.

‘World Wide Candle Lighting'

‘World Wide Candle Lighting’ is ontstaan in 1997 in Amerika. Elk jaar op de 2e zondag in december komen, vanaf 19.00 uur ’s avonds, wereldwijd mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen met zo’n enorm verlies. Op steeds meer plekken in Nederland (nu al bijna 80 locaties) worden herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd, (dit jaar veel on-line)van klein en intiem en soms wat groter. Op de site www.Wereldlichtjesdag.nl is meer informatie te vinden over alle plekken in Nederland waar een herdenking wordt gehouden.

Meer informatie

Voor vragen en het doorgeven van namen op Wereldlichtjesdag in Elisabeth Groen in Amersfoort, wees welkom op info@hartemens.com of bel 0648371262

nl_NLNederlands