Hartemens
trouwen & rouwen
Vorige slide
Volgende slide
Wereldlichtjesdag

Wereldlichtjesdag

Elk jaar op de tweede zondag in december worden om 19.00 s avonds overal ter wereld lichtjes, kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen, hoe klein of groot ook.
Voorafgegaan door het prachtige lied  ‘Precious Child’ gezongen door Karen Taylor-Good wordt de ‘moeder kaars’ aangestoken en mogen al die mensen die gekomen zijn ( naar heel veel plekken in Nederland ) zie de website van www.wereldlichtjesdag.nl hun lichtje aansteken voor hun overleden  kind.

 De afgelopen vier jaar mocht ik instappen als een van de vrijwilligers bij Wereldlichtjesdag in Park Berg & Bos in Apeldoorn. Met een prachtig goed geolied team worden daar al 10 jaar lang lichtjes aangestoken voor alle kinderen die zo gemist worden.

Bijzonder ritueel

De laatste jaren was er ook een thema binnen het verlies, en mocht ik samen met anderen een liefdevol programma opzetten voor de kinderen die er die avond bij waren. Broertjes, zusjes, neefjes nichtjes of vrienden van de overleden kinderen. samen met de kinderen ervoeren we een bijzonder ritueel voor het overleden broertje of zusje en daarna maakten wij iets moois ter herinnering aan deze avond. 

 Zo mochten we al een keer ‘een gebroken hart’ opnieuw symbolisch vormgeven of een lichtje maken dat symbool stond voor elk kind, dat zijn eigen kleur en klank heeft. Of letterlijk verdriet symbolisch leren verweven in je dagelijkse levenskleed.

nl_NLNederlands