Hartemens
trouwen & rouwen

Herinneringen beleven 'vormgeven in een bijeenkomst'

Moederdag op Rusthof 2017

Elk jaar wanneer het moederdag en natuurlijk ook vaderdag is dan komen heel veel mensen naar Rusthof. Bloemen brengen, ‘even daar zijn’,  herinneren zoals je elke dag al doet maar nu nog weer eens even heel bewust. Waar al die vaders en moeders jong en oud, te vroeg, of na ziek zijn of anders herdacht worden.

In 2017 –  was het plan om in de aula op een hele andere manier mensen middels een herdenkingsbijeenkomst mee te nemen, in hun herinnering.
Samen met een waanzinnig zangeres (Natasia Zeeman) met pianist onder te dompelen in muziek, in woorden, ervaringen, er zijn.. en zoveel meer.
Waar medewerkers van Rusthof in een andere rol onderdeel zijn van de ceremonie. 
Samen met elkaar, verdriet delen en er ‘handen en voeten’ aan mogen geven.

Moederdag op Rusthof 2018

In dit jaar wederom herinneren en herdenken, maar we gaan een stap verder. We betrekken de mensen bij de bijeenkomst door ze een kwast te geven en de mogelijkheid om te schilderen. Letterlijk een ritueel laten ervaren, weer ‘het handen en voeten geven aan missen’, iets mogen doen, beleven en doorleven. 

Waar Esther Kruiter samen met Paul Jan en Jan Peter de mensen “Welkom hier” toezong. Wat was het een intense bijeenkomst en hoe fijn was het om weer samen met de gezichten van Rusthof er even te mogen zijn voor zovelen die hun vader of moeder willen herdenken. 

nl_NLNederlands