Hartemens
trouwen & rouwen
Hartemens_Lisette
Lisette de Lange

Over Lisette

Ik ben Lisette de Lange, een trotse moeder van een stoere jonge zoon en partner van een lieve man. Maar bovenal een hartemens. Na heel veel werkervaringen in het buitenland als hostess en entertainer, en een hele mooie tijd als mede-eigenaar van een creatieve woonwinkel in Apeldoorn (Vivre Pour Toi) is de tijd aangebroken om wat ik voorheen onbewust deed, nu in de praktijk te brengen.

Het helpen bij het vorm en inhoud geven van ceremonies vanuit mijn hart en het begeleiden van mensen wanneer zij vastlopen in het leven na verlies in de breedste zin van het woord.

Toen ik nog samen met mijn zus onze winkel had, kwamen er zo vaak mensen binnen met de meest persoonlijke, heftige, intense verhalen, over verlies, over gehoord en vooral niet gehoord of gezien voelen, met pijn (in welke vorm dan ook) en ik merkte op een gegeven moment, dat ik er eigenlijk alleen maar voor hen wilde zijn. Luisteren met oprechte aandacht, zonder oordeel, misschien een bemoedigend woord, een inzicht (helpen) geven of soms gewoon even vasthouden en een knuffel delen.

" Lisette vindt woorden en maakt verbindingen die de plechtigheid 
en/of ceremonie tot iets onvergetelijks maken. "

Van binnenuit intens gedreven om mensen te helpen, verder te helpen, of dat nu is met een heerlijke persoonlijke huwelijksceremonie of bij het vorm en inhoud helpen geven bij het afscheid nemen van een geliefde, of wanneer mensen vastlopen in hun leven door de rauwe rouw die hen overspoelt en op hun pad komt en aandacht nodig heeft, het maakt niet uit. Al die persoonlijke verhalen raken mij en vragen om gehoord te worden.

Soms vragen mensen mij weleens het rouwen en trouwen ligt zo ver uit elkaar. Hoe doe je dat, dat schakelen, het lijkt misschien ook te groot, maar de rauwe rouw komt overal, of je nu jong bent en net samen een leven begint, iets verder onderweg bent en je rugzak al aardig gevuld is, of als je al een heel leven geleefd hebt. 
Het zijn allemaal verhalen die gedeeld mogen worden, als het gaat over trouwen en rouwen.
En wanneer het over een rouw begeleidingstraject gaat, is het een verhaal dat tussen ons blijft.

Elke keer weer ervaar ik het als een cadeau als mensen mij toelaten in hun leven op deze intense kruispunten. Het aanvoelen , het inleven en verplaatsen in , zijn voor mij zulke bijzondere momenten waar ik elke keer heel erg dankbaar voor ben als ik daar deel van mag uitmaken.

Kernwoorden die bij mij als Hartemens horen zijn, Openstellen, Inleven, Aanvoelen, Creativiteit, Luisteren met een hoofdletter L , Doorvragen, Rust bieden, Verhalenverteller, Vertrouwen en mensen op hun Gemak stellen zodat zij zich in al hun kwetsbaarheid kunnen laten zien.

nl_NLNederlands